Ontwikkeladvies NL leert door

Wat een enorm succes was de NL Leert Door regeling! In een maand tijd hebben in totaal 22.000 mensen zich ingeschreven en gaan dit najaar van start met een loopbaanadvies traject. Hiermee is de grens bereikt van het aantal trajecten dat de overheid kan bekostigen en daardoor kunnen wij nieuwe trajecten dus ook niet meer kosteloos aanbieden.

Maar als je toch behoefte hebt aan loopbaancoaching, informeer dan eens bij je werkgever of er een ontwikkelbudget beschikbaar is. Grote kans dat jouw werkgever een potje gereserveerd heeft voor jou. Het is namelijk in ieders belang om een goed beeld te hebben over wat jouw volgende (interne) stappen kunnen zijn en met een loopbaantraject kun je een goed onderbouwd ontwikkelplan samenstellen. Hiermee kun je nog doelgerichter keuzes maken voor jouw toekomstige opleidingen en weet je zeker dat toekomstige investeringen goed besteed worden en jij de juiste stappen zet naar langdurig werkgeluk!

Wat is de NL leert Door regeling?

De coronacrisis heeft een grote impact op werkend Nederland. Om de werkgelegenheid zo goed mogelijk op peil te houden komt de overheid met een crisispakkket genaamd NL Leert Door. Hierbij wordt 14 miljoen euro beschikbaar gesteld om werknemers en zzp’ers de mogelijkheid te bieden om bij- of omscholing te volgen en om persoonlijke loopbaanbegeleiding aan te bieden.

Doel NL Leert Door

Het doel achter NL Leert Door  is om mensen te ondersteunen die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Mensen die als gevolg van de crisis hun baan verloren hebben of dreigen te verliezen kunnen hiermee geholpen worden. Het pakket biedt deze mensen de mogelijkheid om de eerste stap te zetten in een (her)oriëntatie op de arbeidsmarkt.

Hoe kom ik in aanmerking voor NL Leert Door?

Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd, met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor NL Leert Door. Daarom eigenlijk bijna iedereen. Het maakt dus niet uit of je werknemer, werkloos, zzp’er of zelfstandig ondernemer bent. De aanvraag van deze subsidie voor loopbaanadvies loopt via onze loopbaanadviseurs.

Neem contact met ons op, zo helpen wij u met de aanvraag.

Contact

Onze loopbaancoaches zijn aangesloten bij de NOBCO

Hoe verloopt een ontwikkel traject van NL Leert Door?

Het ontwikkeltraject omvat 4 gesprekken van 1 uur. Na elk gesprek maken we een gespreksverslag en tijdens het traject gaan we samen een ontwikkelplan opstellen, het ontwikkeltraject wordt afgesloten met een prestatieverklaring.

Als je na een eerste (telefonische) kennismaking besluit om te starten met het traject, gaan we de registratie bij de overheid aanvragen. Je ontvangt daarna per mail een link die je moet bevestigen. Zodra je dit gedaan hebt ontvangen wij een registratiecode en mogen we van start gaan!

We hebben de volgende gegevens/ documenten nodig:

  1. NAW gegevens
  2. Toestemmingsverklaring
  3. Kopie van identiteitskaart

Voorafgaand aan het eerste gesprek moet een online ontwikkelscan ingevuld worden. De scan bestaat uit een digitale intake, arbeidsmarktscan en beroepenoriëntatie. Deze scan is een verplicht onderdeel van het traject en laat je zien welke beroepen passen bij jouw competenties en drijfveren. Het is een mooie tool om het eerste coachgesprek op te starten, maar is niet leidend bij het formuleren van jouw uiteindelijke coachvraag en de methodieken die we samen kiezen om aan jouw persoonlijke doelstellingen te werken.

Via dezelfde portal kunnen we gedurende het traject ook andere specifieke loopbaan- en ontwikkelingsinstrumenten gebruiken. Bijvoorbeeld een interessetest, om je interesses of drijfveren nog scherper in beeld te krijgen. Om je een idee te geven hoe zo’n arbeidsmarktscan of interessetest eruit zien kun je onderstaande links bekijken:

Voorbeeldrapport arbeidsmarktscan: https://www.jobport.nl/wp-content/uploads/2020/08/Jobport-Arbeidsmarktscan.pdf

Voorbeeldrapport interessescan: https://www.jobport.nl/wp-content/uploads/2020/08/Jobport-Interest.pdf

Belangrijk: Alleen als aan alle bovenstaande criteria is voldaan kan het ontwikkeltraject kosteloos worden afgesloten. Het is daarom van belang dat je voorafgaand aan het traject hier heel bewust voor kiest met alle daarbij behorende activiteiten.