Ontwikkeladvies NL Leert Door

Wat is de NL Leert Door regeling?

De coronacrisis heeft een grote impact op werkend Nederland. Om de werkgelegenheid zo goed mogelijk op peil te houden heeft de overheid een crisispakkket genaamd NL Leert Door geïntroduceerd. Hierbij is budget beschikbaar gesteld om werknemers en zzp’ers de mogelijkheid te bieden om kosteloos bij- of omscholing te volgen en om persoonlijke loopbaanbegeleiding aan te bieden.

Doel NL Leert Door

Het doel achter NL Leert Door  is om mensen te ondersteunen die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Mensen die als gevolg van de crisis hun baan verloren hebben of dreigen te verliezen kunnen hiermee geholpen worden. Het pakket biedt deze mensen de mogelijkheid om de eerste stap te zetten in een (her)oriëntatie op de arbeidsmarkt.

Hoe kom je in aanmerking voor NL Leert Door?

Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd, met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor NL Leert Door. Daarom eigenlijk bijna iedereen. Het maakt dus niet uit of je werknemer, werkloos, zzp’er of zelfstandig ondernemer bent. De aanvraag en de financiële afhandeling van deze subsidie voor loopbaanadvies loopt via onze loopbaanadviseurs.

Het loket voor de ontwikkeladviezen wordt 1 december 2020 opnieuw geopend. Vanaf dat moment kunnen we werknemers, zelfstandigen en werkzoekenden registreren. Er zijn in totaal 50.000 adviestrajecten beschikbaar.

Neem contact met ons op, voor meer informatie.

Contact

Hoe verloopt een ontwikkel traject van NL Leert Door?

Het ontwikkeltraject omvat 4 uur coaching verdeeld over verschillende sessies. Na elk gesprek maken we een gespreksverslag en tijdens het traject gaan we samen een ontwikkelplan opstellen, het ontwikkeltraject wordt afgesloten met een prestatieverklaring.

Als je na een eerste (telefonische) kennismaking besluit om te starten met het traject, gaan we per 1 december 2020 de registratie bij de overheid aanvragen. Je ontvangt daarna per mail een link die je moet bevestigen. Zodra je dit gedaan hebt ontvangen wij een registratiecode en mogen we van start gaan!

We hebben de volgende gegevens/ documenten nodig:

  1. NAW gegevens
  2. Toestemmingsverklaring
  3. Kopie van identiteitskaart

Voorafgaand aan het eerste gesprek moet een online ontwikkelscan ingevuld worden. De scan bestaat uit een digitale intake, arbeidsmarktscan en beroepenoriëntatie. Deze scan is een verplicht onderdeel van het traject en laat je zien welke beroepen passen bij jouw competenties en drijfveren. Het is een mooie tool om het eerste coachgesprek op te starten, maar is niet leidend bij het formuleren van jouw uiteindelijke coachvraag en de methodieken die we samen kiezen om aan jouw persoonlijke doelstellingen te werken.

Via dezelfde portal kunnen we gedurende het traject ook andere specifieke loopbaan- en ontwikkelingsinstrumenten gebruiken. Bijvoorbeeld een interessetest, om je interesses of drijfveren nog scherper in beeld te krijgen. Om je een idee te geven hoe zo’n arbeidsmarktscan of interessetest eruit zien kun je onderstaande links bekijken:

Voorbeeldrapport arbeidsmarktscan

Voorbeeldrapport interessescan 

Belangrijk: Alleen als aan alle bovenstaande criteria is voldaan kan het ontwikkeltraject kosteloos worden afgesloten. Het is daarom van belang dat je voorafgaand aan het traject hier heel bewust voor kiest met alle daarbij behorende activiteiten.

Onze loopbaancoaches zijn aangesloten bij de NOBCO

Referenties

"Susanne was mijn coach en ik heb door haar diepere inzichten en ideeën ontdekt over mijn carrière en mijn persoonlijkheid . Ze geeft naast zakelijk coaching ook creatieve nieuwe inzichten om je te laten groeien op persoonlijk vlak."

Blagovest Petkov

“Ik was door het vele solliciteren een beetje de weg kwijt in wat voor mij de juiste weg is.
Ik heb daarom een aantal gesprekken gehad met Susanne en voelde me erg op me gemak. Door middel van een creatieve methode kwamen we tot inzichten die me de bevestiging gaven dat de richting waarin ik werk zocht, de juiste is voor mij op dit moment in mijn leven. Maar we hebben ook de toekomst perspectieven bekeken en een plan van aanpak gemaakt om aan mijn persoonlijke doelstellingen te werken.

Door dit traject heb ik meer rust gekregen. En bevestiging van mijn kwaliteiten en valkuilen. Inmiddels heb ik nieuw werk dus het was een geslaagd traject voor mij.”

Anne de Werd