Outplacement werkgever

Moet u afscheid nemen van een werknemer? Een goede afwikkeling van de beëindiging van het dienstverband door een outplacementtraject biedt beide partijen kansen.

Je biedt je werknemer de mogelijkheid voor professionele begeleiding naar nieuw werk. Dit zorgt ervoor dat je werknemer sneller weer een perspectief krijgt en jullie ondanks de omstandigheden positiever uit elkaar gaan.

Younited People is aangesloten bij de beroepsvereniging NOBCO een keurmerk voor outplacement bureaus.

Duur van een outplacementtraject?

De duur van een outplacementtraject is afhankelijk van de behoeftes en de individuele situatie. Het duurt minimaal 3 en maximaal 12 maanden.

Wat levert een outplacement traject op?

Een outplacement traject levert onder andere de volgende voordelen op:

  • De werknemer krijgt meer inzicht in de werkwaarden, -behoeftes en ontwikkelingsmogelijkheden
  • De werknemer krijgt steun bij het verbeteren van de kwaliteiten en effectiviteit
  • De werknemer wordt begeleid bij het zoeken naar een geschikte, nieuwe werkomgeving
  • De werknemer wordt geadviseerd over de stappen die hij/zij het beste kan nemen
  • De werknemer krijgt de kans om nieuwe loopbaanrichtingen te onderzoeken en een carrièreswitch te maken

Fases van een outplacement traject:

Aangepast aan de persoonlijke situatie van je werknemer doorlopen we tijdens het traject in verschillende sessies de volgende fases:
  • Verwerking- Loslaten en verwerken van het gebeurde is een belangrijke basis om positief naar te toekomst te kunnen kijken. Wat er ook spelde, een baan verliezen is meestal onprettig. Wij helpen je werknemer weer op weg door haar/zijn gevoelens een plek te geven.
  • Zelfbeeld & Analyse- Gebaseerd op een profielonderzoek brengen we de talenten, vaardigheden, sterke en zwakke punten van je werknemer in beeld. Gecombineerd met de analyse van haar/zijn interesse, brengen we in kaart welke functies en werkomgeving bij haar/hem zouden kunnen passen
  • Zelfmarketing & Solliciteren- We helpen dat de CV (en LinkedIn profiel) qua inhoud en uitstraling interesse van je werknemer weerspiegelen. Daarnaast bereiden we haar/hem voor op heet voeren van sollicitatiegesprekken.
  • Klaar voor de arbeidsmarkt- We ondersteunen bij deze fase je werknemer haar/zijn weg te vinden op de arbeidsmarkt. Door begeleidende gesprekken evalueren we hoe het sollicitatieproces verloopt.