Outplacement

Outplacement is het begeleiden van een werknemer naar een nieuwe baan of naar zelfstandig ondernemerschap door een outplacementprofessional. Een outplacementtraject wordt meestal ingezet omdat voor een werknemer geen ruimte meer is binnen de huidige organisatie. Maar er zijn nog veel meer aanleidingen om in te zetten op outplacement. Doorgaans neemt de werkgever het initiatief tot outplacement aangezien deze nu eenmaal het ontslag initieert. Maar met de komst van de transitievergoeding zijn het ook steeds meer werknemers die outplacement in gang zetten.

Outplacement werknemer

Outplacement is professionele begeleiding voor werknemers die boventallig zijn verklaard, die met ontslag worden bedreigd of noodgedwongen op zoek moeten naar een nieuwe werkplek. Een outplacement traject helpt je bij het vinden van een nieuwe baan, waardoor je snel weer met plezier en zelfvertrouwen naar werk gaat.

Outplacement werkgever

Een goede afwikkeling van de beëindiging van het dienstverband door een outplacementtraject biedt beide partijen kansen. Je biedt je werknemer de mogelijkheid voor professionele begeleiding naar nieuw werk. Dit zorgt ervoor dat je werknemer weer een perspectief krijgt en jullie ondanks de omstandigheden positiever uit elkaar gaan.

Loopbaancoaching

Heb je twijfels over je huidige baan of op welke wijze je je loopbaan verder vorm wilt gaan geven? Dan is het van belang om eerst goed in kaart te krijgen wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Tijdens een coachtraject staat het ontwikkelen van zelfreflectie, zelfsturing en zelfmanagement centraal.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Contact