Susanne van de Langenberg

Leuk dat je de tijd neemt om meer over mij te weten te komen. Met mijn verhaal hoop ik je te kunnen inspireren, of net dát duwtje in de rug te geven, om de stappen te zetten naar “Success at work & Happiness in life”.

Hoe het allemaal begon

Mijn mensgerichte loopbaan is gestart in 2002, toen ik heel toevallig het HR-vak inrolde. Ik werd meteen verliefd op dit prachtige veelzijdige vak en na het volgen van een opleiding Human Resources Management, had ik een goede basis om stap voor stap de carrièreladder binnen HR te beklimmen.

Ik kreeg de kans om door te groeien. Eerst werd ik verantwoordelijk voor Nederland, toen de Benelux, om vervolgens HR Business Partner voor een internationale divisie in Europa worden. Achteraf bleek dit niet helemaal mijn plek te zijn, maar dat is minder de essentie van dit verhaal.

“Wat er wel toe doet, is dat ik binnen deze functie onder andere verantwoordelijk was voor People Development. En hierin vond ik mijn grootste passie.

Ik heb kunnen samenwerken, met veel verschillende mensen op alle levels van een organisatie en met internationale teams verspreidt over uiteenlopende disciplines.

Dit heeft mij als persoon en professional, énorm laten groeien.”

Teamontwikkeling

Als de dag van gisteren, herinner ik me een moment waarbij er een conflict was tussen een technisch team in Duitsland en een sales team in Zuid-Europa. Zij hadden meningsverschillen, begrepen elkaar niet en de frustraties liepen hoog op.

Omdat ik de verantwoordelijke HR Business Partner was, werd ik bij deze uitdaging betrokken. Door met teamleden een gesprek te voeren en van een afstand te observeren, probeerde ik te doorgronden wát hier nou eigenlijk écht het probleem was.

Toen ineens, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik realiseerde me dat deze teams letterlijk en figuurlijk elkaars taal niet spraken… Op de een of andere manier zag ik hun individuele kwaliteiten en ontdekte ik het geweldige kleurenpalet van deze groep mensen! Iedereen in zijn eigen rol, met hun unieke bijdrage.

“Ik raakte zo gefascineerd door de mix van culturen, persoonlijkheden en talenten (en met name het effect hiervan op het systeem van een organisatie), dat ik meer wilde leren over het gedrag van mensen en organisaties.

Daarop startte ik in 2013 mijn eerste coaching opleiding en kon meteen de geleerde theorie in de praktijk toepassen.”

Balans zoeken

In de tussentijd werden mijn kinderen geboren. Een intensieve periode door de combinatie van mijn drukke baan, waarbij ik ook internationaal moest reizen, een man die voor zijn werk de hele wereld overvloog en het hectische gezinsleven. Ik was veel te hard aan het werk om alle ballen omhoog te houden en kon niet meer écht genieten van mijn werk en de privé momenten. Al mijn verantwoordelijkheden en het georganiseer om de planningen op elkaar af te stemmen, begonnen me op te breken.

“Ik voelde dat er dingen moesten veranderen. Ik moest keuzes maken… Maar hoe geef je een baan, waar je jarenlang hard voor gewerkt hebt zomaar op?

Uiteindelijk is het me gelukt, maar dit proces heeft achteraf gezien, veel te lang geduurd.”

De stap naar ondernemerschap

Eind 2014 was ik toch zover, en besloot het roer om te gooien. Ik wilde het helemaal anders gaan doen. Ik had meer ruimte nodig om mijn eigen agenda te bepalen en baas te worden over mijn ideeën. Ik zegde mijn baan op en begon, begin 2015 aan het avontuur van ondernemen!

Het is echt niet allemaal van een leien dakje gegaan en er zijn best wat hobbels genomen. Maar, mijn 5 jaren plan was altijd glashelder; eerst een netwerk en een solide basis opbouwen en dan met kleine stapjes toewerken naar mijn droombaan. Mijn stip op de horizon.

Onder de naam Younited People ben ik van start gegaan. Met als eerste stap de focus op werving & selectie voor een nichemarkt in Europa. Daarna is hier het merk Grow Your Talent bijgekomen, gericht op individuele coaching en teamontwikkeling.

“Mijn internationale ervaring in de branche en achtergrond in HR en coaching, zet ik in als onderscheidende service.

Hiermee begeleid ik mijn klanten bij het verbinden van de organisatiedoelstellingen met hun teams. En coach ik mijn kandidaten en cliënten richting hun droombaan.”

Ik deel mijn succes het liefst met anderen

Dit alles kan ik natuurlijk niet allemaal alleen. Daar heb ik simpelweg de tijd niet voor en ik kan niet dé specialist zijn op élk gebied. Daarnaast ben ik van nature een echte team player. Door kennis en ervaring te bundelen bereik je veel meer, dus besloot ik na 3 jaar verder te gaan met een partner.

Dit gaf de ruimte om verder te werken aan de uitbereiding van onze dienstverlening en de ontwikkeling van verschillende Development Programma’s. Stap voor stap ging onze focus verbreden van Recruitment naar Organisatieadvies, Teamontwikkeling en Individuele Coaching.

Waar kan, ga ik de samenwerking aan met collega vakspecialisten. Op deze manier kunnen we samen, op maat gemaakte programma’s neerzetten. Met altijd de inzet van de meest passende expertise.

Certificering

De afgelopen jaren, ben ik me blijven ontwikkelen. Ik heb verschillende geaccrediteerde opleidingen afgerond op het gebied van Teamcoaching, Loopbaancoaching en Burn-out preventie en mag me inmiddels gecertificeerd NOBCO coach noemen (Nederlands Orde van Beroepscoaches), het kwaliteitskeurmerk voor coaches.

Mijn missie

Al de ervaringen van de afgelopen jaren, zowel op zakelijk als privé vlak, de successen en uitdagingen, hebben mij inmiddels de benodigde bagage gegeven om met volle overtuiging, effectief bij te dragen aan de doelstellingen van mijn opdrachtgevers en de ontwikkeling van mijn cliënten.

“Het is mijn doel om organisatiedoelstellingen, succesvolle gedragingen en persoonlijke ambities met elkaar te verbinden.

Want ik geloof er heilig in dat, alleen door het samenbrengen van deze facetten, organisaties de juiste talenten kunnen ontwikkelen voor de toekomst en zowel individuen als teams, het beste uit zichzelf weten te halen.

Met als resultaat; meer succes en meer (werk)geluk.

Ben je benieuwd hoe ik jou persoonlijk, of jullie als organisatie verder kan helpen? Voel je welkom om vrijblijvend contact met me op te nemen.

Volg mij op Instagram

Hier deel ik tip & tricks over werkgeluk, persoonlijk leiderschap & teamontwikkeling.