Teamanalyse

Met behulp van onze psychometrische assessments en oplossingen krijg je beter inzicht in hoe je team zich gedraagt. Hierdoor creëer je een begripvolle omgeving en faciliteer je een effectieve samenwerking in teamverband, waar alle teamleden zich prettig bij voelen. Een team analyse geeft duidelijkheid over de sterke punten en beperkingen van het team, de rol die elk teamlid speelt en hoe de teamleden reageren op verandering en mogelijke conflicten. We bieden ook team coaching en trainingen aan, die speciaal zijn ontwikkeld om de teamprestaties te verbeteren.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Contact

Het maakt niet uit of een team recentelijk is gevormd of al een tijdje samenwerkt. Als het team ongezond gedrag vertoont, zal er iets aan gedaan moeten worden en zullen de teamleden zich moeten verdiepen in hun samenwerkingsvaardigheden.

Conflicten tussen mensen en onuitgesproken aannames over functies, verantwoordelijkheden en vaardigheden zijn vaak de oorzaak van disfunctionele teams. Dit gebrek aan duidelijkheid leidt tot wantrouwen, wat het samen streven naar hetzelfde doel binnen een team de das om doet.

Binnen een bedrijf wordt vaak aangenomen dat mensen die in technisch opzicht uitblinken ook goed kunnen samenwerken. Deze veronderstelling blijkt steeds weer onjuist te zijn. Het is natuurlijk erg belangrijk dat de leden van een team beschikken over de zakelijke vaardigheden en kennis die nodig is om het werk te doen, maar gedrag is een heel belangrijke factor, waar we absoluut ook rekening mee moeten houden.

Als de gedrags- en emotionele voorkeuren van individuele teamleden duidelijk zijn, kunnen teams hun eigen conclusies trekken over hoe ze het beste kunnen communiceren, hoe ze medewerkers kunnen motiveren en uiteindelijk hoe de samenwerkingsvaardigheden ontwikkeld kunnen worden die de grootste positieve invloed hebben op de prestaties van het team. Als je je inzet voor het doorvoeren van verbeteringen op individueel en op teamniveau en veranderingen die de prestaties verbeteren en sterke punten benutten, kan je team op een consistente manier zo effectief en efficiënt mogelijk samenwerken. Die inzet kun je zo vaak als nodig bijstellen. Situaties en omstandigheden veranderen. Verander met de ontwikkelingen mee en bekijk telkens opnieuw wat je team nodig heeft om goed samen te blijven werken.

Als teamleden goed samenwerken, kunnen ze bijna alles voor elkaar krijgen. Zorg dat je, wat je team betreft, altijd het grote geheel blijft zien. Zo stel je een team samen dat geweldige prestaties levert.

Aangesloten bij
Gecertificeerd accessor
Werken volgens