Teamontwikkeling

Als teamleden goed samenwerken, kunnen ze bijna alles voor elkaar krijgen. Maar hoe realiseer je een effectieve samenwerking in teamverband en een optimale inzet van het talent in jouw team?

Wij begeleiden organisaties bij het ontwikkelen van teams en individuele (potentiële) talenten. Mensen veranderen hun gedrag niet alleen maar omdat iemand hen vertelt dat ze dat moeten doen. Er is een transformatie noodzakelijk van de perceptie, hoe te werken met het team en de toekomst. Alleen dan kunnen nieuwe manieren van werken een fundament gaan vormen, om de prestaties van individuen en het team te laten groeien en hiermee je organisatiedoelen te vertalen naar teamresultaten.

Teamanalyse

Onze teamanalyse "TEAMS" inspireert een team meer te willen bereiken. Het geeft inzicht in de cultuur van een team, het ziet de opleidingsbehoeften en ontdekt voor welke vaardigheden wellicht nieuwe medewerkers moeten worden aangetrokken. Het rapport beschrijft de sterktes, beperkingen en waarden (kracht) van het huidige team voor de organisatie.

Teamcoaching

Om verandering voor de lange termijn te realiseren is een transformatie van het team noodzakelijk met verandering op gedragsniveau. Dit gaat dieper dan het aanleren van nieuwe vaardigheden. Coaching zorgt voor ruimte, een veilig gevoel en inspiratie. Hierdoor gaan teamleden beter reflecteren op de taken, uitkomsten, processen en manieren van werken in het team.

Trainingen

Wanneer een team of een individu nieuwe vaardigheden moet leren worden onze trainingen ingezet. In een training staat ‘toepassing in de praktijk’ centraal en wordt vooraf een doel vastgesteld. Wij bieden trainingen op het gebied van Management, Persoonlijk Leiderschap en Communicatie.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Contact